Pizza & inspire

Op 21 oktober ging ik samen met enkele andere studenten netwerkeconomie naar het event ‘pizza&inspire’. Dit event werd georganiseerd door Jump2business en vond plaats in HangarK te Kortrijk. Normaal is dit een evenement met heerlijke pizza’s en drankjes maar vanwege de huidige Covid situatie kon dit gedeelte niet doorgaan.

Dit netwerkevenement werd ons aangeraden door enkele docenten en ik begrijp waarom. De organisatoren, Jump2business helpen studenten bij het opzetten van een onderneming, wat bij ons zeker van pas kan komen.

Op dit event waren 3 sprekers aanwezig, aansluitend bij dit event waren dit student ondernemers. Zij kwamen kort vertellen wat ze doen en hoe ze hier tot gekomen zijn.

De eerste spreker was Hannelore Halmers. Hannelore haar onderneming is ontstaan uit haar passie, fotograferen. Ze is dus eigenlijk haar onderneming gestart zonder er veel kennis van te hebben. Na enkele jaren haar onderneming te runnen, heeft ze zelf al haar werkpuntjes en struikelblokken tegengekomen. Deze vertelde ze graag aan ons en gaf ons hierbij tips. Ook maakte ze duidelijk dat jong ondernemen een goede zaak is. Je moet ervoor gaan, je zit vol jeugdigheid en hebt niets te verliezen.

De tweede spreker was Gerald Vandeputte. Ook zijn onderneming The Manawatches is ontstaan vanuit zijn passie, horloges. Van jongs af aan was hij geobsedeerd door horloges tot hij er zelf één begon te maken. Na vele aanpassingen en veel werk kwam hij tot een mooi resultaat. Hierdoor heeft Gerald ondervonden wat hij echt wou doen in zijn leven. Naast zijn eigen onderneming op te starten is Gerald ook nog student. Hij smeekte ons hierbij om zeker te genieten van deze tijd en niets te serieus te nemen. Ook gaf hij ons de tip om hulp te zoeken, je verliest er niets mee.

De derde en laatste spreker was Larah Lezy. Een jonge Graphic designer vol enthousiasme. Ook Larah haar job ligt heel dicht bij haar hart. Ze is haar onderneming opgestart zonder veel kennis, zonder mensen te raadplegen en toch steeds haarzelf te blijven. Zij vertelde ons vooral wat we wel en niet moesten doen wanneer we starten met een eigen onderneming.

Deze drie sprekers waren allemaal heel verschillend maar hadden toch enkele dingen gemeen met elkaar. Hun onderneming is ontstaan vanuit hun passie, je moet iets doen omdat je het graag doet. Ze gaven ons ook de tips om te ondernemen wanneer we jong zijn en hierbij hulp te zoeken wanneer dit nodig is.

Voor de sprekers begonnen kregen we allemaal een pen en papier zodat we doorheen de pitches dingen konden noteren. Het netwerkgedeelte achteraf kon jammer genoeg niet doorgaan vanwege de Covid maatregelen. Wel kregen we de kans om vragen te stellen of hen een mail te sturen. Veel connecties heb ik hier dus niet gemaakt maak ik ben wel enkele nuttige tips rijker! Een evenement om zeker terug naar toe te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *