Pitch Night

Op 19 November woonde ik het netwerkevent ‘Pitch night’ bij. Het evenement werd georganiseerd door Start@K en ging vanwege de huidige maatregelen door via Zoom.

Zoals de naam het zegt, was het een avond vol verrassende pitches. Er konden zich 10 projecten inschrijven, individuen of teams. Natuurlijk hangde er aan deze avond ook iets vast, er werden enkele studenten/groepen uitgekozen die een zitplaats kregen in HangarK voor 6 maanden! Een heel mooie kans die wij niet wouden laten liggen. Zo deed ik mee samen met mijn teamleden Maut en Jules om ons project Greenprints te pitchen.

Voor het event plaatsvond hadden we dus de opdracht om een pitch en bijhorende presentatie te maken. Na dit gedaan te hebben, was het een kwestie van geduld te hebben tot het event plaatsvond.

Na enkele dagen spannend afwachten was het moment aangebroken, de pitch night! Het event begon met een kleine introductie. Daarna was het aan de teams. Iedereen kreeg 4 minuten om zijn project te pitchen en daarna volgde er een klein feedbackmoment van 5 minuten gegeven door de aanwezige jury. De pitches gebeurden in volgorde van de inschrijving.

Als 3de gingen wij aan de beurt, een spannend maar zeer waardevol moment. We hebben enkele interessante vragen en feedback gekregen van de jury, net zoals alle andere teams.

Nadat iedereen zijn/haar project had voorgesteld, ging de jury een uurtje in een ‘breakout room’ waar ze samen beslisten wie de zitplaatsen in HangarK kregen. Na een uur kregen we team per team te horen wie er geselecteerd was en waarom wel/niet. Jammer genoeg werd Greenprints niet geselecteerd omdat ons project nog wat meer uitgewerkt moet worden.

Maar geen zorgen, we kunnen weer aan de slag met de gekregen feedback en wie weet lukt het ons de volgende keer wel!

Ik vond dit een zeer interessant evenement en ga dit zeker nog bijwonen in de toekomst. Ik ben er samen met mijn team voorbereidt naar toe gegaan met het doel om een zitplaats te krijgen in HangarK maar dit is ons niet gelukt. We bleven steeds lachen en namen alle feedback positief op. Ook heb ik enkele info en tips kunnen halen uit de pitches van de andere teams.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *