Pitch & match

Op 9 oktober zakte ik samen met vele andere studenten Netwerkeconomie af naar Waregem. Hier vond het evenement pitch & match plaats, georganiseerd door VOKA. We werden al vroeg verwacht in het regenboogstadion en kregen hier een lekker ontbijt voorgeschoteld. Het evenement bevatte talrijke aanwezigen, onder andere studenten, ondernemers, starters, …

Na het ontbijt kregen we elk de kans om onszelf voor te stellen. Dit deden we aan de hand van een korte pitch ofwel de elevator pitch te geven. In deze pitch vertelden we kort wie we zijn, wat we doen en naar wie we opzoek zijn. Dit hielp heel hard voor het netwerken achteraf. Zo wisten we op voorhand wie interessant kon zijn voor ons en wie niet.

Na onszelf kort voor te stellen kregen we 5 interessante en iets langere pitches te horen. Aangezien merendeels van die pitches gingen over startende ondernemers, was ook dit interessant voor ons. Natuurlijk was niet iedere pitch even goed gegeven, maar ook hieruit leren we.

Na al het gepitch kregen we nog wat tijd om te gaan netwerken. Aangezien we ongeveer wisten wat iedereen deed en waarnaar iedereen opzoek was verliep dit veel vlotter.

Connecties voor mijn project (Greenprints) heb ik niet meteen gevonden. Wel heb ik Jakob Leysen leren kennen. Hij is de Co-founder van zijn eigen startend bedrijf Sundo. Doordat hij hierbij ook nog in de beginfase zit, is hij opzoek naar jonge, al dan niet studenten die stage willen lopen bij hem. Dit kan zeker een handige connectie zijn voor in mijn verdere studies!

Dit netwerkevenement sprong er voor mij bovenuit! Niet enkel omdat dit doorging op een unieke locatie maar ook door het verloop van het evenement. Ik merkte dat netwerken voor mij veel vlotter ging door de vooraf gegeven pitches. Hierdoor hield ik mij minder vast aan mijn medestudenten en durfde ik sneller naar de mensen toegaan en een gesprek aangaan. Ik heb alvast een nieuwe connectie ok LinkedIn erbij!

Wat ik de volgende keer misschien wel ga doen, is visitekaartjes en een notitieboekje meenemen. Zo kan ik beter onthouden wie wat doet en kan ik mijn gegevens makkelijker uitwisselen met mijn nieuwe connecties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *