Netwerken

Netwerkevenementen

Spark Social Enterprise Day

Op 21 november 2019 ging ik naar de Spark Social Enterprise Day te Brussel. Het was een heel interessant en leerrijk evenement.

De dag begon met een kleine introductie gegeven door Sarah Schelstraete en Heider Rhida. Hierna werden enkele interessante lezingen gehouden door echte experten. Enkele van deze experten waren: Caroline Godts – Social Innovation Factory, George Tsekouras – University of Brighton en Pieter Werrebrouck – De Punt.

Na de lunchpauze gingen we verder met een kleine infosessie over het begrijpen van innoveren. Tijdens deze sessie konden er vragen gesteld worden en er werd gediscuteerd over verschillende onderwerpen.

We hebben tijdens dit evenement niet echt ons netwerk kunnen uitbreiden, maar onze kennis gelukkig wel!

Bedrijvencontactdagen

Op 5 december bezocht ik het evenement bedrijvencontactdagen. Dit was een evenement die twee dagen lang plaatsvond in de expohallen van Kortrijk. Door de opleiding Netwerkeconomie die ik volg, was dit een verplicht evenement.

Erg vond ik het zeker niet om hier naar toe te moeten gaan, in tegendeel. Het was een toffe ervaring. De beurs was verspreidt over 3 verschillende hallen. Je kan het je dus al inbeelden hoeveel er te beleven was. Van gewone beursstanden tot bars tot zelf standen met gadgets of spelen. Maar de beursstanden waren niet het belangrijkste, de mensen die aanwezig waren wel.

Je kon er mensen van alle sectoren vinden, van de houtsector tot de horeca tot de zorg. Van alle sectoren was er wel iets te vinden. Zo vonden mijn SBP teamleden en ikzelf bijvoorbeeld een beursstand van Lab9. Deze kwam goed van pas bij ons aangezien we willen gaan werken met een app. We kregen hier verschillende informatie in verband met de Appstore.

Over 2 jaar neemt deze beurs opnieuw plaats in Kortrijk. Mij mogen ze zeker terug verwachten!

TWC info session

Op 2 december 2019 ging ik naar de TWC info session. Deze vond plaats in Budafabriek atelier 1 in Campus Howest Kortrijk Buda.

TWC staat voor The Washington Center. Je kan het dus al raden, dit was een info sessie in verband met studeren in het buitenland. De sessie werd georganiseerd door Sarah Markewich, de verantwoordelijke persoon van Howest in verband met studeren in het buitenland. De presentatie zelf werd gebracht door Sasha Gerhardson, die werkt in The Wachington Center.

Sasha gaf ons verschillende interessante informatie. Je kan je bijvoorbeeld maar 1 keer per jaar inschrijven hiervoor, in maart. De kans dat je effectief mag gaan naar Washington is dan nog heel miniem. Dit komt doordat er elk jaar slechts 16 studenten gekozen worden voor deel te nemen aan dit project.

Naast deze deadline’s kregen we ook nog informatie over hoe het er aan te werk ging in Washington, de kosten en eventuele beurs….. Deze sessie was niet echt gemaakt om te netwerken, al waren de aanwezigen, Sarah en Sacha heel interessante connecties!

Mijn aanpak rond netwerken

In de opleiding die ik in september 2019 ben gestart, Netwerkeconomie, is netwerken heel belangrijk. Dit was voor mij iets helemaal nieuws. Het was dan ook niet gemakkelijk om dit te doen tijdens het eerste semester.

We kregen voor de module Portfolio en Communicatie de opdracht om enkele netwerkevenementen te gaan bijwonen, zowel nationaal als internationaal. Tijdens de eerste evenementen ging het netwerken niet zo vlot. We waren allemaal nog wat beschaamd of onzeker tegenover de ervaren mensen. Hoe meer evenementen we bezochten, hoe vlotter dit ging. Zo heb ik bijvoorbeeld op mijn laatste bezochte evenement, bedrijvencontactdagen, enkele interessante contacten kunnen leggen. Hier waren mensen aanwezig uit alle sectoren. Dit was wel handig voor ons Small Business Project.

Op school hebben de leden van mijn SBP team en ikzelf goed kunnen netwerken. Dit heb ik vooral gedaan bij ‘de preppers’ en de juryleden die naar ons SBP-idee kwamen luisteren. We hebben hierdoor ook onze dreamcoach Adrien willens leren kennen. Adrien heeft een groot netwerk waar hij ons hopelijk snel mee in contact zal brengen!

Ik hoop om wat meer te kunnen netwerken in de volgende semesters en op de volgende evenementen die ik bijwoon.

LinkedIn account

Link naar mijn LinkedIn account:

https://www.linkedin.com/in/bo-de-wel/