Missie van je project visualiseren aan de hand van Lego serious game

Bij een goede onderneming hoort natuurlijk een duidelijke missie en visie. Om onze missie duidelijk te formuleren, gingen we deze keer anders te werk. We kregen een workshop van Frank Vanhamel waarin we de Lego Serious game leerden kennen.

Tijdens deze workshop was het de bedoeling om onze missie, visie en strategie te formuleren aan de hand van lego blokken. Hierbij kregen we dus een random selectie Lego-blokken waarmee we aan de slag konden. De bedoeling was om met deze blokken elk de waarden van ons bedrijf te gaan visualiseren. Wanneer dit gebeurd was konden we onze eigen creatie voorleggen en bespreken met onze teamleden. Op het einde konden we samen onze missie bouwen.

Tijdens de bespreking van onze eigen creatie kwamen veel nieuwe inzichten naar boven uit ons project. Hierdoor werd ook helder wat we als team allemaal denken en zien binnenin ons project en konden we tot een mooi besluit komen van onze missie.

Dit was een leuke en uitdagende opdracht vol creativiteit. Een leuk alternatief om de waarden van je onderneming op te stellen! Onze eigen Lego-missie kunnen jullie hieronder terugvinden.

Voor meer info over de Workshop kunnen jullie terecht op https://www.netwerkeconomie.org/2020/10/09/bouw-je-missie-met-behulp-van-lego-serious-play/

Greenprints uiteindelijke missie en visie kunnen jullie terugvinden op https://bodewel.be/greenprints/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *