Mijn aanpak rond netwerken

In de opleiding die ik in september 2019 ben gestart, Netwerkeconomie, is netwerken heel belangrijk. Dit was voor mij iets helemaal nieuws. Het was dan ook niet gemakkelijk om dit te doen tijdens het eerste semester.

We kregen voor de module Portfolio en Communicatie de opdracht om enkele netwerkevenementen te gaan bijwonen, zowel nationaal als internationaal. Tijdens de eerste evenementen ging het netwerken niet zo vlot. We waren allemaal nog wat beschaamd of onzeker tegenover de ervaren mensen. Hoe meer evenementen we bezochten, hoe vlotter dit ging. Zo heb ik bijvoorbeeld op mijn laatste bezochte evenement, bedrijvencontactdagen, enkele interessante contacten kunnen leggen. Hier waren mensen aanwezig uit alle sectoren. Dit was wel handig voor ons Small Business Project.

Op school hebben de leden van mijn SBP team en ikzelf goed kunnen netwerken. Dit heb ik vooral gedaan bij ‘de preppers’ en de juryleden die naar ons SBP-idee kwamen luisteren. We hebben hierdoor ook onze dreamcoach Adrien willens leren kennen. Adrien heeft een groot netwerk waar hij ons hopelijk snel mee in contact zal brengen!

Ik hoop om wat meer te kunnen netwerken in de volgende semesters en op de volgende evenementen die ik bijwoon.