Memory game

Voor de module ‘logisch probleemoplossen’ kregen we de opdracht om een eigen game te maken. Dit moesten we doen aan de hand van een Arduino kit Uno. Je denkt nu vast ‘een eigen game maken?’ wel, het mocht ook een bestaande game zijn maar we moesten deze zelf bouwen en programmeren.

Er waren wel enkele vereisten voor de game, bijvoorbeeld: de game moest vier led-lampjes, één buzzer en een eigen programeercode bevatten.

Ik haalde wat inspiratie op de website van arduino. Hier kan je verschillende game’s of andere projecten op terugvinden. Zo koos ik voor een spel die ik kende uit mijn jeugd, de memory game.

Het spel gaat als volgt: je hebt vier lampjes en vier knoppen. De game begint met een willekeurig ledje te verlichten, dan is het de bedoeling dat jij op de knop van de correcte led drukt. Zo komt er elke keer een led bij en is het de bedoeling dat je het patroon onthoud en nabootst.

Hoe langer je het speelt, hoe moeilijker het wordt. De code van lampjes wordt telkens langer en moeilijker.

Door deze opdracht heb ik veel dingen bijgeleerd. Één van de dingen hiervan is het programmeren van een code in de Arduino game. Dit vond ikzelf ook het moeilijkste, en zo zie je maar dat zelf het moeilijkste mogelijk is. Een toffe ervaring en handig naar de toekomst toe!

One thought on “Memory game

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *