Les rond debatteren

Op 4 maart volgde ik een les rond debatteren gegeven door Dicky Antoine.

Ik kreeg de aankondiging op Leho (platform van Howest) ‘gastspreker rond debatteren’ en het eerste wat in me opkwam was ‘oh nee, 4 uur lang luisteren naar een saaie infosessie’. Dat was het dus helemaal niet.

Tijdens de sessie kregen we de kans om al onze vragen rond debatteren te stellen. Niet alleen deze vragen werden duidelijk beantwoord, we kregen nog veel meer nuttige informatie.

Het was natuurlijk de bedoeling dat we deze informatie gingen opnemen in ons hoofd. Hierna kregen we de kans om zelf deze theorie toe te passen in eigen gevoerde debatten.

Dicky zorgde voor enkele stellingen waar wij uit konden kiezen. Zo vormden we ook enkele groepjes die dezelfde, of juist niet dezelfde mening hadden. Ook dit was eens iets anders. Normaal vorm ik altijd groepjes met mijn vrienden en ik ben hoogstwaarschijnlijk ook niet de enige die dit doet. Hier vormden we groepen met de mensen waarmee we onze mening deelden.

Na deze debatten gevoerd te hebben kregen we de nodige feedback van zowel onze medestudenten als van Dicky, handig voor mee te nemen in de toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *