Inspirational talk & debate: Entrepreneurial city ecosystems

Het is al weer een tijdje geleden sinds mijn laatste blogbericht. Ondertussen ben ik gestart aan mijn tweede jaar Netwerkeconomie waarbij ik me ga verdiepen in organizational design. Ook ga ik dit jaar opnieuw enkele netwerkevents gaan bijwonen. Dit zal wat anders lopen dan andere jaren aangezien de huidige situatie, maar gelukkig kunnen deze wel doorgaan!  (Situatie)

Mijn hoofddoel om deze events bij te wonen is natuurlijk om mijn netwerk uit te breiden. Dit voornamelijk met mensen die interessant kunnen zijn in de toekomst voor mij als student. Dit kan gaan van managers tot mensen met dezelfde interesses. (Taak)

Het eerste netwerkevent die ik bijwoonde is alweer voorbij. Dit was ‘Inspirational talk & debate: Entrepreneurial city ecosystems’. Dit vond plaats in de Budafabrriek te Kortrijk en werd georganiseerd door UGent. Het event bestond uit twee delen. Het eerste deel werd gegeven door Steve Stevens, manager van DO!.

Steve is zelf professional business coach/trainer en staat hierdoor heel positief tegenover ondernemende studenten. Het eerste deel was dan voornamelijk ook gericht op studenten. Het was een motiverende presentatie waarbijr verschillende zaken werden aangehaald die ik herken uit de lessen van vorig jaar, leuk om dit terug te zien komen!

Door Steve heb ik ook DO! leren kennen, dit is expertisecentrum voor ondernemerschap aan Ugent. Dit kan zeker interessant zijn voor mij in de toekomst!

Het tweede deel werd gepresenteerd door Riu Coutinho, executive director for innovation and growth bij Porto business school. Ook Riu haalde aan dat hij ondernemende studenten heel belangrijk vindt. Hij bracht wat meer aspecten en projecten aan bod van de school waar hij werkt in Porto. Hierdoor konden we deze zelf vergelijken met deze van België.

Na de twee interessante presentaties kregen we de tijd om onszelf kort voor te stellen. Dit vond ik persoonlijk heel handig, zo krijg je een snelle kijk op wie interessant kan zijn voor jou en wie niet. (Activiteit)

Ik ben heel blij dat dit het eerste netwerkevent was die ik dit schooljaar bijwoonde. Door het event heb ik terug zin gekregen om te gaan ondernemen. Ik zit weer helemaal in de sfeer en kan niet wachten tot het volgende event.

Doordat er vele studenten van mijn richting aanwezig waren, bleef ik hier wat bij hangen. Een werkpuntje voor de toekomst is dus om meer uit mijn trouwe omgeving te komen. Zo breid ik mijn netwerk sneller uit. Een tip hierbij is om genoeg visitekaartjes te voorzien.

Door het event kwam ik in contact met Vantomme Lieselotte, ondernemerscoach voor studenten bij Howest Onderneemt in Kortrijk. Lieselotte is een heel belangrijk persoon voor ondernemende studenten zoals mij. Binnenkort is er ook een afspraak gepland, een interessante uitbreiding van mijn netwerk dus. (Resultaat)

Een interessant statement die zich aansluit bij de opleiding Netwerkeconomie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *