Greenprints

Greenprints is een startup dat ik samen met 2 andere studenten, Maut Schoofs en Jules Vancoillie, van de opleiding Netwerkeconomie start. We zijn nog volop bezig met het uitwerken van ons idee tot realiteit. We hopen met dit project vooral duurzaamheid in de modewereld te promoten en zo de wereld terug wat groener te maken. Om jullie een beter idee te geven van onze onderneming vinden jullie hieronder onze missie en visie.  

Missie: 

We willen graag mensen minder doen consumeren door hen geen kleding te verkopen maar prints voor op kleren. Mensen kunnen naar ons komen met hun oude T-shirts en wij bedrukken die dan met een print die wij hebben uitgebracht. Onze prints worden gemaakt in samenwerking met lokale kunstenaars die een creatief ontwerp maken om een sterke boodschap over te brengen.  Ook zullen we 2e handskleding aanbieden waarbij wij zelf aan upcycling hebben gedaan en onze prints op hebben gedrukt. 

Niet enkel is het maken van kledij een enorme vervuiler maar ook de prints die erop gedrukt zijn laten hun sporen op de wereld na. Daarom is de verf die we gaan gebruiken gemaakt van algen en zo is deze volledig natuurlijk en duurzaam. Ook zal deze print bij gebruik vervagen en na een tijd zelfs helemaal verdwijnen. Zo kunnen onze klanten met dezelfde T-shirt telkens opnieuw langkomen om een nieuwe print te drukken en blijven ze mee met de mode. Dit lijkt misschien maar een kleine stap maar deze stap kan uitgroeien naar een betere wereld waar mensen minder vervuilen en meer rekening houden met hun omgeving en het milieu.  

Visie: 

We willen ingaan tegen de vervuiling en de massaconsumptie van de textielindustrie. Mensen zijn zich te weinig bewust hoe vervuilend de kledij is die ze kopen en al zeker de snelheid waaraan ze die kopen. Het lijkt een probleem ver van hun bed, een probleem dat niet veroorzaakt wordt door hun gedrag. Maar net de enige oplossing is een verandering van hun koopgedrag. Die verandering willen wij helpen teweegbrengen. 

We geven mensen de kans om hun oude kleren terug te pimpen tot een nieuw hip kledingstuk met een sterke boodschap. Op die manier moeten ze niet consumeren voor een nieuw kledingstuk te verkrijgen en zal de vervuiling ook verminderen.  

Ook onze manier van drukken zal op een duurzame wijze gebeuren en dus zorgen voor een goed gevoel bij zowel de consument als bij ons. Een feel-good gevoel creëren is belangrijk omdat personen die bij ons winkelen echt iets positief teweegbrengen in de wereld en dat mogen ze voelen. Met dit project willen we mensen overtuigen dat een duurzame kleerkast echt beter is voor deze planeet maar ook voor hunzelf. Zo willen we ons steentje bijdragen aan het gevecht tegen de klimaatopwarming en zo de wereld redden. 


Bij vragen en/of opmerkingen, aarzel niet om me te contacteren!

One thought on “Greenprints

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *