Bijverdienen als student

Als student is het altijd leuk om iets bij te verdienen. Zo kan je doen en kopen waar je zin in hebt. Natuurlijk moet je bereidt zijn om ervoor te werken.

Uit onderzoek van Randstad Research bij 1.500 studenten blijkt dat er een recordaantal studenten bijverdient. Het zou gaan over zo’n 84% van de studenten terwijl dit vorig jaar 80% was. Er wordt nog een grotere terugval verwacht in de zomer.

Een derde van de studenten zegt dat werken tijdens het schooljaar hun resultaten beïnvloed. Toch stijgt het aantal studenten dat werkt tijdens het schooljaar tot 70%. Tijdens de vakanties stijgt dit cijfer tot 76%.

De sector die het meest studenten aantrekt, is de horeca. De cijfers die er nu zijn, zijn al records. Toch denkt Jan Denys, arbeidsmarktdeskundige bij Randstad, dat de records alleen nog maar zullen stijgen in de zomer.

De oorzaak van de verwachte stijging, is Corona. Doordat de arbeid op vele plaatsen stilviel, was dit bij studenten ook het geval. Nu alles weer opengaat is er weer meer vraag naar studenten en zullen de cijfers dus waarschijnlijk stijgen.

Ikzelf werk ook als jobstudent, zowel tijdens het schooljaar als in de vakanties. Dit doe ik op verschillende plaatsen binnenin de horeca. Ik geloof er zeker in dat werken tijdens het schooljaar je resultaten kan beïnvloeden. Daarom doe ik het met mate, dan heeft dit volgens mij niet zo’n grote impact.

Ik verschiet wat van de cijfers, ik wist niet dat deze zo hoog waren. Volgens mij komt dit doordat iedereen thuis zat en niet naar school moest. We moesten nog steeds lessen volgen en taken maken, maar dit was toch anders. Ikzelf had het gevoel dat ik meer tijd over had en ging dus meer gaan werken. Dat deze cijfers nog gaan stijgen, daar twijfel ik niet aan. Aangezien we deze zomer waarschijnlijk niet op reis kunnen of toch niet ver, zullen we wel iets moeten doen. Thuiszitten kan leuk zijn voor even, maar niet voor 2 maanden. Ik blijf zeker verder werken, zowel tijdens het schooljaar als tijdens de vakanties, als dit combineerbaar is met mijn studies natuurlijk.

Bronnen:

https://www.tijd.be/ondernemen/diensten/recordaantal-studenten-verdient-bij/10232454.html

Geplaatst in Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *