Bedrijfsbezoek bij Glimps

Op 2 maart ging ik samen met mijn medestudenten uit het eerste jaar Netwerkeconomie op bedrijfsbezoek bij Glimps in Gent.

We kunnen Glimps een bioreactor van de toekomst heten. Ze gaan aan de slag met alles rond wetenschap en design in bioprocessen. Hierbinnen houden ze zich onderandere bezig met het ontwkkelen van biogebaseerde oplossingen tot het creëren van inspirerende prototypes. Enkele voorbeelden hiervan zijn: plastic gemaakt van aardappelschillen, leer gemaakt van fruit…

Zelf gaan ze niet gaan produceren, hiervoor werken ze samen met andere bedrijven. Maut en ikzelf hopen in de toekomst ook te kunnen samenwerken met Glimps. We hebben namelijk tijdens het bedrijfsbezoek een vraag gesteld rond het bedrukken met bioprints. Dit willen wij graag gaan doen binnenin ons small business project.

We hebben reeds een meeting gehad met de leden van Glimps. Ze hielpen ons met plezier verder in ons proces en brachten ons in contact met de juiste producenten. Een mooi voorbeeld van een netwerk bedrijf!

Zelf staan ze ook open voor een eventuele samenwerking in de toekomst, hopelijk kunnen we hier dus werk van maken!

Naast het experimenteren met biogebaseerde oplossingen, bieden ze ook diensten aan. Bijvoorbeeld: cursussen rond biofabricage en biodesign, workshops en lezingen over de toekomst van de biotoekomst.

Via deze manier krijgen mensen met weinig kennis rond de wetenschap achter kledij, toch een kans om bij te leren!

Het bedirjfsbezoek was voor Maut en ikzelf dus zeer interessant. We hebben belangrijke connecties bij in ons netwerk en gaan hiermee aan de slag. We hopen op een verdere samenwerking en gaan zeker nog een workshop, lezing of cursus gaan bijwonen!

Voor meer informatie over Glimps kan je terecht op hun website: https://glimps.bio/#glimpse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *